Vores behandling

Her på klinikken arbejder vi med hvad jeg kalder ”systemisk manuel terapi”. Det vil sige, at du aldrig vil få at vide, at i dag har jeg behandlet med Kranio Sakral terapi, eller i dag har du fået en strukturel behandling. Vi bruger al den viden vi har og integrerer de teknikker vi har med os, for at give dig den bedste behandling i forhold til det problem du kommer med.
Du vil få en behandling som tager udgangspunkt i din historie, og hvad vi finder ved vores undersøgelse.

 

Hvad indebærer en behandling hos os.

En behandling hos os er en manuel terapeutisk behandling med elementer fra osteopati, fysioterapi, IMT, kinesiologi og stressreduktionsteknikker, generelle råd om kost eller kosttilskud. Teknikker fra kinesiologi omkring hjernens funktion, hemisphærekoordinering, vil ofte også indgå, således at en behandling bliver så specifik som mulig.

Vi har en kultur her hvor vi altid spørger hinanden hvis vi er tvivl om noget, hvis en teknik ikke fungerer, eller vi er tvivl om en diagnose/undersøgelse.

IMT, Integrative manuel therapy.

IMT, integrative manuel therapy, er en behandlingsmetode udviklet i USA  af Dr. Sharon Weiselfish Giammatteo. Hun udviklede IMT som en behandlingsform, der arbejder med manuelle teknikker på et dybere niveau. Med IMT kan man arbejde med bindevævet i det vaskulære, neurologiske, biomekaniske og metaboliske system med stor præcision på de ramte områder. Det vil sige at vi med IMT har en helt unik tilgang til at arbejde med hele kroppen, og kan målrette behandling til at ramme meget præcist på specifikke punkter i kroppen, som fx nerver, kar og organer.

Med IMT arbejder vi med motilitet i vævet og hjælper kroppen med at hele og regulerer sig selv, så kroppen kan gendanne en mere normal funktion. Vi behandler mange typer af problemer med IMT lige fra de mere ”normale” smerter/skader, så som ondt i ryg og nakke til traume behandling efter ulykke, svære fødselsforløb og andre traumatiske hændelser. IMT er også rigtigt godt til behandling af børn og babyer.

IMT er en meget blid behandlingsform og kan derfor bruges til de fleste personer. Det kan også bruges i mere akutte situationer, da vi med denne behandling ikke laver en hård fysisk påvirkning af kroppen.

Her på klinikken har IMT givet os en helt ny måde at arbejde med traumer i kroppen. Vi har oplevet succes med at behandle mange forskellige former for traumer og oplevet, at vores patienter opnår en større ro i kroppen og en bedre grobund for, at videre behandling har en længerevarende effekt.

Vi bruger teknikker, som er udviklet over de sidste 40 år af Dr Sharon Giammatteo. Teknikker, som vi er blevet undervist i, af Jonathan Ahladas. Jonathan er amerikansk fysioterapeut og IMT behandler som er uddannet på Center IMT i Connecticut, under Dr. Sharon Weiselfish Giammatteo. Jonathan har arbejdet med IMT både behandlings og undervisningsmæssigt de sidste 25 år.

Osteopati

Osteopati er groft sagt, blot konsekvent anvendt anatomi, biomekanik og fysiologi. En osteopat behandler bindevæv. Bindevæv er vores største organ, som udgør ca. 1/3 af vores kropsvægt. Bindevæv er et lidt dumt ord, da det lyder som om, det er den ”lim”, der binder kroppen sammen.

Det engelske ”connective tissue”, altså forbindelsesvæv, er mere beskrivende, da bindevæv ikke bare holder vores krop sammen, hud, muskelhinder osv. Men også forbinder de enkelte dele af kroppen med hinanden. Det er vores kommunikationsvæv.

Bindevæv adskiller også de enkelte dele af kroppen; muskler fra hinanden, blodkar og nervevæv fra det omgivende væv osv. Til sidst er det i det bløde bindevæv, det bindevæv som ikke er fiberrigt, at alle immunreaktioner og helingsprocesser i kroppen foregår. Når vi kan behandle alle dele af bindevævet, kan vi altså i princippet behandle alle dele af kroppen.

Bindevævet kan deles op i fire lag.

  • Første lag er huden. Huden er ikke funktionelt forbundet med de øvrige lag.
  • Andet lag er det muskuloskeletale bindevæv; Muskelhinder, knoglehinder, sener, ledbånd, ledkapsler, altså vores bevægeapparat.
  • Tredje lag er det viserale bindevæv; vores organer.
  • Fjerde lag er det craniosacrale bindevæv; bindevævet omkring vores hjerne og nervesystem.

Alle 3 dybe dele af bindevævet står i forbindelse med hinanden. En spænding et sted i bindevævet vil derfor give en spænding et andet sted. Vi undersøger hele kroppen for at finde den spænding og det problem, som er det centrale.

Det vil sige, at vi prøver at finde den primære læsion i forhold til den smerte, eller det problem, en given patient har. Derefter vælger vi en behandling som passer til den bindevævsstruktur, vi vil behandle. Det kan være manipulative teknikker, funktionelle (afspændende) teknikker, osteopatisk kraniosakralbehandling, kraniosakralterapi, gode råd omkring kost eller kosttilskud.

Kort sagt prøver vi at finde og behandle det grundlæggende problem og ikke kun symptomet. Det gør vi ved hjælp af en lang række undersøgelses – og behandlingsteknikker, som alle er klinisk medicinsk funderede.

 

 

Manuel Medicinsk Klinik - Din Osteopat i Holbæk & Odsherred