Fysioterapi og Osteopati – Hvad vi tilbyder

Vi er alle uddannet som fysioterapeuter. Derefter som manuelle terapeuter. Vi specialisere i Fysioterapi og Osteopati!

Her på klinikken arbejder vi med hvad vi kalder ”systemisk manuel terapi”. Det vil sige, at du aldrig vil få at vide, at i dag har jeg behandlet med Kraniosakral terapi, eller i dag har du fået en strukturel behandling.

Vi integrerer teknikker fra fysioterapien og osteopati med hvad vi ellers har i kassen af værktøjer fra mange forskellige kurser gennem tiden.
Du vil få en behandling som tager udgangspunkt i din historie, og hvad vi finder ved vores undersøgelse.

 

Hvad indebærer en behandling med fysioterapi og osteopati hos os?

En behandling hos os er en manuel terapeutisk behandling med elementer fra osteopati, fysioterapi, kinesiologi og stressreduktionsteknikker, generelle råd om kost eller kosttilskud. Teknikker fra kinesiologi omkring hjernens funktion vil ofte også indgå, således at en behandling bliver så specifik som mulig.

Vi har en kultur her hvor vi altid spørger hinanden hvis vi er tvivl om noget, eller en teknik ikke fungerer, eller vi er tvivl om en diagnose/undersøgelse.  Det gør vi for, at du kan få den bedste behandling.

Osteopati og manuel terapi er groft sagt, blot meget konsekvent anvendt anatomi, biomekanik og fysiologi. En osteopat behandler bindevæv. Bindevæv er vores største organ, som udgør ca. 1/3 af vores kropsvægt. Bindevæv er et lidt dumt ord, da det lyder som om, det er den ”lim”, der binder kroppen sammen.

Det engelske ”connective tissue”, altså forbindelsesvæv, er mere beskrivende, da bindevæv ikke bare holder vores krop sammen, hud, muskelhinder osv. Men også forbinder de enkelte dele af kroppen med hinanden. Det er vores kommunikationsvæv.

Bindevæv adskiller også de enkelte dele af kroppen; muskler fra hinanden, blodkar og nervevæv fra det omgivende væv osv. Til sidst er det i det bløde bindevæv, det bindevæv som ikke er fiberrigt, at alle immunreaktioner og helingsprocesser i kroppen foregår. Når vi kan behandle alle dele af bindevævet, kan vi altså i princippet behandle alle dele af kroppen.

 

Bindevævet kan deles op i fire lag.

  • Første lag er huden. Huden er ikke funktionelt forbundet med de øvrige lag.
  • Andet lag er det muskuloskeletale bindevæv; Muskelhinder, knoglehinder, sener, ledbånd, ledkapsler, altså vores bevægeapparat.
  • Tredje lag er det viserale bindevæv; vores organer.
  • Fjerde lag er det craniosacrale bindevæv; bindevævet omkring vores hjerne og nervesystem.

Alle 3 dybe dele af bindevævet står i forbindelse med hinanden. En spænding et sted i bindevævet vil derfor give en spænding et andet sted. Vi undersøger hele kroppen for at finde den spænding og det problem, som er det centrale.

Det vil sige, at vi prøver at finde den primære læsion i forhold til den smerte, eller det problem, en given patient har. Derefter vælger vi en osteopat behandling som passer til den bindevævsstruktur, vi vil behandle. Det kan være manipulative teknikker, funktionelle (afspændende) teknikker, osteopatisk kraniosakralbehandling, kraniosakralterapi, gode råd omkring kost eller kosttilskud.

Kort sagt prøver vi at finde og behandle det grundlæggende problem og ikke kun symptomet. Det gør vi ved hjælp af en lang række undersøgelses – og behandlingsteknikker, som alle er klinisk medicinsk funderede.

 

Tag kontakt og bestil en tid til fysioterapi og osteopati her

Fysioterapi og Osteopati