Vores behandlinger

Mark Twain sagde engang: ”Har man kun en hammer, ser alle problemer ud som et søm”. Med andre ord; jo flere redskaber man har, jo mere præcist og nuanceret kan man arbejde, og vi har et meget stort udvalg af undersøgelses og behandlingsteknikker.

En undersøgelse hos os består altid af både undersøgelse og behandling.  Vi adskiller dem ikke, så man eksempelvis i dag kun får en konsultation og næste gang fx kraniosakralterapi. Alle nødvendige behandlingsteknikker vil blive brugt i behandlingen. Kontakt os og få behandlinger eller læs mere nedenfor.

Fysioterapi Behandlinger

Manipulationsbehandling

Manipulationsbehandling af rygsøjlens led er en række forskellige teknikker til ”knække” i rygsøjlen. Hos os vælger vi altid den blideste teknik som udgangspunkt.
Patienter siger ofte:” Det var et lille knæk”, men et knæk er et knæk og det ”lille” knæk, er det bedste, da der er mindst risiko for skade, og færrest gener lige efter.

Manipulationsbehandling skal netop være hurtig, nem og smertefri. Vi manipulerer også alle andre led i kroppen, og kan igen vælge fra en række af teknikker.

Muskelenergiteknikker

Teknikker som får muskler til at slappe af, eller genopretter en normal hvilespænding.

Strain and counterstrainteknikker

Er en teknik, som udnytter reflekser i nervesystemet til at få muskler til slippe det, vi kalder en ”beskyttelsesspasme” dvs. myoser. Det er helt smertefrit.

Funktionelle teknikker

Er meget blide måder at behandle spænding i bindevæv på, både i bevægeapparatet og organer.

Viseral manipulation

Er måder at løsne spænding omkring organer på.

Oral myofasciel terapi, OMFT

Oral myofunctional terapi er et godt redskab til at behandle og identificere et bredt udvalg af helbredproblemer smerteproblematikker eller problemer med tale og spisning vil behandlingen som regel bestå af en grundig gennemgang og analyse af tungens bevægelser, problemer omkring tandstilling og derefter tunge og læbeøvelser til at rette op på disse.

Alt lige fra tilbagevendende hovedpine og kæbe/nakke problemer til tale og tyggebesvær. Bedømmer vi at OMFT vil have en gavnlig effekt i forhold til tilbagevendende eller bestående problemer vil behandlingen, i sammenhold med den normale behandling vi giver, bestå af en grundig analyse og vurdering af tungens og læberne bevægelser og derefter øvelser og behandling til at rette op på dette.

Kinesiologi

Er et test og behandlingssystem som bygger på en sammenhæng mellem muskler og akupunkturmeridianer. Det er en meget hurtig og præcis måde at teste kroppen på. Kinesiologi sætter os i stand til at afgøre hvordan og hvorfor vi vælger den behandlings du skal have.

Kraniosakralterapi

Vi arbejder både med osteopatisk kraniosakralbehandling, som er mobilisering af kraniets og korsbenets led, samt afspænding af hjernehindesystemet, og med den selvstændige kraniosakralterapi.

Generel osteopatisk teknik

Er mobilisering af en hel region. ( f.eks. en skulder/nakke).

Lad os være din fysioterapeut i Holbæk, Odsherred eller Nykøbing Sjælland.