Fysioterapeut i Holbæk-Odsherred

Fysioterapeut i Holbæk-Odsherred – vi er uddannet som fysioterapeut og har derefter efteruddannet os som manuelle terapeuter!

 

Michael Cohrt – Fysioterapeut i Holbæk-Odsherred

Jeg er født i 1958. Jeg er gift med Signe Pedersen og vi har fire voksne børn og et plejebarn, samt 10 børnebørn. Vi har altid været en tæt knyttet familie og de har altid støttet mig i min drøm om at blive bedre til det arbejde jeg udfører, også når det har betydet, at jeg har måttet være fraværende i perioder, når jeg har gennemført kurser og uddannelse.

Jeg har i 30 år arbejdet som behandler, først som fysioterapeut og kinesiolog og siden tog jeg osteopatuddannelsen i Norge og Belgien. Jeg har haft en fysioterapi klinik i Nykøbing Sjælland fra 1985 til 1998, og siden arbejdet 1998 arbejdet i mit hjem ved Lumsås.

Tag kontakt og få effektiv behandling fra en erfaren fysioterapeut i Holbæk-Odsherred.

Fysioterapeut – Manuel Terapeut

Når man har arbejdet med det samme, i så mange år giver det anledning til eftertanke, hvad er det egentlig som har gjort det muligt at blive ved med at synes at det er det bedste job i verden.

Jeg har altid arbejdet lidt anderledes end en almindelig fysioterapeut. Da jeg var under uddannelse tog jeg en uddannelse kinesiologi, bindevævsmassage og kurser i homøopati og fokuseringsteknikker. Så jeg var klar til at arbejde som manuel terapeut, da jeg startede som fysioterapeut i Nykøbing Sjælland i 1985. Dette blev meget hurtigt suppleret med en 200 timers uddannelse i kinesiologi hos en engelsk kinesiolog, Christoffer Smith ICAK regi. (International Academy of Applied Kinesiology).

Uddannelse i Osteopati

Desuden har jeg taget en uddannelse i osteopati ved IAO, International Academy of Osteopaty).

Eftertanken har vist at det ikke er osteopatien som er den bærende teknik i mit arbejde, men det overblik, og den præcise diagnose som vi kan stille med hjælp fra kinesiologi. Det giver det ekstra overblik, og det faglige overskud, som er det der gør at vi kan arbejde kreativt og med stor faglig glæde, Det giver det overblik som er nødvendigt i min klinik.

Det er den faglige glæde, kreativitet, som kom af min brug af kinesiologi og de andre redskaber, man normalt ikke har som nyuddannet fysioterapeut ,som tidligt gjorde, at jeg blev god til at behandle de “svære patienter” . Mit fokus var fra starten kolikbørn. Det lærte jeg da den ene af vores tvillinger havde kolik for 30 år siden.

Gennem et tæt samarbejde med foreningen til oplysning om bækkenløsning, som var helt ny for 30 år siden, fik vi bækkenløsning og bækkenproblemer taget seriøst for første gang. Jeg havde nogle fantastiske redskaber til at behandle bækkenproblemer.

Via mit samarbejde med Fysioterapeut og kinesiolog Vibeke Rasmussen i Jyderup, fik jeg også hurtigt fokus på at behandle børn med indlæringsvanskeligheder ,opmærksomhedsforstyrrelser og psykiske vanskeligheder. Foruden alle de almindelige patienter man har i en klinik for fysioterapi, men som fik bedre og mere præcis hjælp af det jeg lærte hos hende.

Alt dette er min faglige base, alt dette er min (vores) faglige base, som har givet mig 30 gode år som behandler. Jeg ikke færdig med at lære nyt, så jeg tager gerne 10-15 år mere.

Kurser og uddannelser jeg har taget

 • 1981: Startet på Fysioterapeutskolen i København.
 • 1983: Kursus i klassisk tysk bindevævsmassage, ad modem Lippe.
 • Kursus i zoneterapi, startet kursusrække i kinesiologi hos Vibeke Rasmussen i Jyderup.
 • 1984: Arbejde i fritiden hos fysioterapeut og kinesiolog Vibeke Rasmussen
 • 1985: Autoriseret som fysioterapeut. Kurser i fokuseringsteknikker (psykoterapi). Afsluttet kurser i
  kinesiologi hos Vibeke Rasmussen. Startet egen klinik i Nykøbing Sj.
 • 1986: Kurser i allergi/homøopati ved homøopat Per Boesen.
 • 1990: Kursus i kraniosakralterapi ved Stanley Rosenberg.
 • 1994: 100 timers basiskursus i applied kinesiology i ICAK´s regi (International college of applied kinesiology)
 • 1995: Yderligere 100 timers kursus i AK.
 • 1996: Starter uddannelse i osteopati ved International Academy of Osteopathy i Belgien (www.IAO.be)Udannelsen omfatter 1400 timer.
 • 1999: Arbejdet som manuel terapeut.

Jeg har i de sidste par år arbejdet på at udvikle alle disse uddannelser til et system, som jeg kalder systemisk manuel terapi. Det er det Anne og Sandra er uddannet i af mig inden de startede, så de kan få deres fysioterapi og osteopat uddannelser til at hænge sammen. De bliver også uddannet i funktionel kinesiologi og kraniosakral terapi, samt min form for børnebehandling.

Sandra Faxøe – Fysioterapeut i Holbæk-Odsherred

Jeg bor sammen men min mand og dreng ved Egebjerg. Jeg har altid interesseret mig for bevægeapparatet og har udover mit arbejde som fysioterapeut og osteopat også undervisningskompetencer inden for gymnastik og dans; her både børn & unge, juniore, primært voksen hold for semieliten, samt basal gymnastik og bevægelse. Jeg har bl.a. afholdt DGI kurser, med babath bolde og massage kurser, samt gymnastiktræf og stævner og har selv været aktiv på semielite plan for æstetisk rytme og spring/rytme konkurrence gymnastik

Kurser og uddannelse

 • Uddannet fysioterapeut fra fysioterapeutskolen i København professionshøjskolen metropol.
 •  Arbejdet på privat fysioterapi klinik
 •  Arbejde for Kaiser Sport & ortopædi med løbestilanalyser, guidet genoptræning, løbeskadeproblematiker, samt arbejdede tæt sammen med bandagisten med test og guidning af fodtøj og løbesko.
 •  Arbejdet i børnehave med ansvar for fysisk træning/tons og tummel/motorik samt almen aktivering af børnene.
 •  Tilknyttet Parker instituttets bevægelseslaboratorie, først som hjælper på pilotprojekt om knæets kinetik i forbindelse med gangcyklus og senere bachelorprojekt.
 •  Uddannet som osteopat D.O M.R.O
 •  Upledger Craniosacral I+II
 •  Undervisning i basal kinesiologi hos Michael Cohrt som bl.a. inkluderer fødevaretestning, reaktiv muskeltest og test for spænding i rygmarv.
 •  Undervist af Michael Cohrt i 1 år inden jeg begyndte arbejde her på klinikken.

Nynne Cohrt er vores sekretær. Det er hende du vil møde på kontoret og i telefonen og Viggo vores klinikhund vil du også kunne møde de fleste dage på klinikken.

Brug for en fysioterapeut i Holbæk-Odsherred? Tag kontakt og bestil en tid her.

Fysioterapeut i Holbæk-Odsherred