Behandlingsteknikker

Mark Twain har sagt: ”Har man kun en hammer, ser alle problemer ud som et søm”. Med andre ord; jo flere redskaber man har, jo mere præcist og nuanceret kan man arbejde, og vi har et meget stort udvalg af undersøgelses og behandlingsteknikker.

  • Manipulationsbehandling af rygsøjlens led er en række forskellige teknikker til ”knække” i rygsøjlen. Hos os vælger vi altid den blideste teknik som udgangspunkt.
   Patienter siger ofte:” Det var et lille knæk”, men et knæk er et knæk og det ”lille” knæk, er det bedste, da der er mindst risiko for skade, og færrest gener lige efter. Manipulationsbehandling skal netop være hurtig, nem og smertefri.
   Vi manipulerer også alle andre led i kroppen, og kan igen vælge fra en række af teknikker. Hvis du er blevet manipuleret hos en fysioterapeut eller læge, er det sandsynligvis en osteopatisk teknik, som er blevet brugt.
  • Muskelenergiteknikker er teknikker som får muskler til at slappe af, eller genopretter en normal hvilespænding.
  • Strain and counterstrainteknikker er en teknik, som udnytter reflekser i nervesystemet til at få muskler til slippe det, vi kalder en ”beskyttelsesspasme” dvs. myoser. Det er helt smertefrit.
  • Funktionelle teknikker er meget blide måder at behandle spænding i bindevæv på, både i bevægeapparatet og organer.
  • Viseral manipulation er måder at løsne spænding omkring organer på.
  • Reflektorisk manipulation er en type teknikker, som vi ofte anvender, fordi de er effektive, uden at påvirke kroppen voldsomt. De bruges både på led og organer.
  • Generel osteopatisk teknik er mobilisering af en hel region. ( f.eks. en skulder/nakke).
 • Kraniosakralterapi  Vi arbejder både med osteopatisk kraniosakralbehandling, som er mobilisering af kraniets og korsbenets led, samt afspænding af hjernehindesystemet, og med den selvstændige kraniosakralterapi.
 • Oral myofasciel terapi, OMFT. Oral myofunctional terapi er et godt redskab til at behandle og identificere et bredt udvalg af helbredproblemer smerteproblematikker eller problemer med tale og spisning vil behandlingen som regel bestå af en grundig gennemgang og analyse af tungens bevægelser, problemer omkring tandstilling og derefter tunge og læbeøvelser til at rette op på disse.. Alt lige fra tilbagevendende hovedpine og kæbe/nakke problemer til tale og tyggebesvær. Bedømmer vi at OMFT vil have en gavnlig effekt i forhold til tilbagevendende eller bestående problemer vil behandlingen, i sammenhold med den normale behandling vi giver, bestå af en grundig analyse og vurdering af tungens og læberne bevægelser og derefter øvelser og behandling til at rette op på dette.

Kinesiologi er et test og behandlingssystem som bygger på en sammenhæng mellem muskler og akupunkturmeridianer. Det er en meget hurtig og præcis måde at teste kroppen på. Kinesiologi sætter os i stand til at afgøre hvordan og hvorfor vi vælger den behandlings du skal have.

En undersøgelse hos os består oftest af inspektion, palpation (fysisk undersøgelse af kroppens komponenter), ledmobilitetsundersøgelse, samt vurdering af bindevævets ”kvalitet”, eller vitalitet. Desuden undersøges for nervetryk, tryk på arterier og lignende.

Alle typer behandling bruges sammen i en enkelt behandling. Vi adskiller dem ikke, så man eksempelvis i dag kun får kraniosakralterapi, næste gang kun manipulation. Alle nødvendige behandlingsteknikker vil blive brugt i behandlingen.